söndag 20 mars 2011

Föreläsningsserie hos Ófeigur

Nu drar vi i gång Ófeigurs Föreläsnings/studiecirkel i tre delar:

Den 29 mars kommer Alexandra Montan att prata om träningen av Islandshästens gångarter. Alexandra är diplomerad ridinstruktör och utbildad på skolan Hólar på Island. Hon är en framgångsrik tävlingsryttare med medaljer från bland annat NM och VM.

Den 7 april håller Sussie och Niels från gården Skáneyland utanför Everöd ett föredrag. Paret har under många år bedrivit framgångsrik avel och fött upp flera tävlingshästar och framstående avelshingstar.

Den 10 maj berättar Steindor Thorisson om sin utbildning till hovslagare och tid i USA. Han tar också upp fakta om hovvård och de vanligaste hovskadorna/problemen, med inriktning på islandshäst.

Cirkeln förläggs på Studiefrämjandet i Kristianstad (Vid Röda korset) mellan klockan 18.45-21.00. Anmälan (eller frågor) skickas via mejl till maria.sallberg@yahoo.se eller caisa@weebo.se senast den 20 mars.

För Ófeigurmedlemmar kostar hela serien 250 kronor, för icke medlemmar: 350 kronor. Det finns naturligtvis inget krav på att dyka upp på alla träffarna men man betalar samma summa oavsett hur många träffar man väljer att gå på. Arrangemanget genomförs i samarbete med Studiefrämjandet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar