fredag 7 januari 2011

Kunskapsbanken

I föreningen har vi många hästälskare som medlemmar, varför inte dra nytta av varandras kunskaper!
Alla kan vi mycket om lite eller mycket av lite!

I kunskapsbanken är tanken att man genom ett inlägg ska kunna ställa en fråga på något man undrar och alla medlemmar kan hjälpas åt att svara på frågan, genom detta får vi just en kunskapsbank som förhoppningsvis många kan dra nytta av!

Så har du en fråga? Maila info@orlingur.se så lägger vi in den här eller så skriver du frågan i en kommentar!

2 kommentarer:

  1. Hej! Är det någon som har erfarenhet av att ge zink till sin eksemhäst? //Carina

    SvaraRadera
  2. Hej!
    En eksemhäst skall ha en god foderstat där ett bra grovfoder är det viktigaste. Bra med protein och lagom med MJ. Genom grovfodret får hästen i huvudsak det den behöver. Analysen visar hur mineralkvoten är. Importhästar kan hjälpas av Probimin och många eksemhästar mår bra av linfröolja som finns att köpa på Gunnarshögs gård utanför Hammenhög. Ovanpå detta skall hästen tidigt skyddas med täcke och bor man mycket knottrikt skall man stalla in alt ha ett läskydd som verkligen skyddar mot knott.

    För att sammanfatta så hjälper inte extra tillskott av mineraler med mera och många s k undergörande färdigfoder som skall hjälpa mot eksem är rena lurendrejeriet. En bra skötsel och gott grovfoder och öppna hagar med skydd så har du vunnit mycket för hästens välbefinannde.
    Mvh Lena
    mail.dim-bra@hotmail.com

    SvaraRadera